Top 5 meest gebruikte CRM pakketten

De Top 5 Meest Gebruikte CRM Pakketten: EenVergelijking

Customer Relationship Management (CRM) software is een essentieel instrument voor veel bedrijven. Het helpt bij het beheren en analyseren van klantinteracties en -gegevens, met als doel de zakelijke relaties te verbeteren, klantretentie te stimuleren en verkoopgroei te bevorderen. In dit blog duiken we in de top 5 meest gebruikte CRM pakketten en vergelijken hun functies, mogelijkheden en prijzen.

1. Salesforce

 • Functies: Cloud-gebaseerde oplossing, lead- en opportunitymanagement, rapportage en analytics, integratie met e-mail en sociale media, kunstmatige intelligentie met ‘Einstein’, en uitgebreide app-marktplaats.
 • Mogelijkheden: Geschikt voor bedrijven van alle groottes, van startups tot grote ondernemingen. Het biedt ook branchespecifieke oplossingen.
 • Prijzen (bij benadering en kan variëren): Van $25 per gebruiker per maand voor de ‘Essentials’ editie tot $300 per gebruiker per maand voor ‘Unlimited’.

 

2. HubSpot CRM

 • Functies: Gratis basis CRM, automatisering van verkoopprocessen, e-mail tracking, integratie met sociale media, rapportage en analytics, en een volwaardige suite voor marketing en sales.
 • Mogelijkheden: HubSpot is ideaal voor MKB’s, maar schaalt ook voor grotere organisaties dankzij zijn uitgebreide suite van aanvullende tools.
 • Prijzen: De basis CRM is gratis. De aanvullende suites (zoals Marketing Hub, Sales Hub) beginnen bij $50 per maand.

 

3. Microsoft Dynamics 365

 • Functies: Een combinatie van ERP en CRM, klantinzichten met behulp van AI, integratie met Microsoft-producten zoals Outlook en Teams, modulair ontwerp voor specifieke businessbehoeften.
 • Mogelijkheden: Geschikt voor middelgrote tot grote bedrijven die een uitgebreide zakelijke oplossing zoeken, vooral voor diegenen die al in het Microsoft-ecosysteem zitten.
 • Prijzen: Afhankelijk van de modules en de behoeften; basis CRM begint bij ongeveer $65 per gebruiker per maand.

 

4. Zoho CRM

 • Functies: Verkoopautomatisering, analytics, multichannel communicatie, kunstmatige intelligentie met ‘Zia’, en een uitgebreid suite van aanvullende zakelijke tools.
 • Mogelijkheden: Geschikt voor startups, MKB’s en grotere bedrijven dankzij de schaalbaarheid van het platform.
 • Prijzen: Van $14 per gebruiker per maand voor de ‘Standard’ editie tot $52 voor ‘Enterprise’.

 

5. Freshsales (van Freshworks)

 • Functies: E-mail tracking, verkoopautomatisering, rapportage en analytics, telefonie-integratie, en AI-gedreven inzichten.
 • Mogelijkheden: Populair bij MKB’s, maar ook geschikt voor grotere organisaties.
 • Prijzen: Van $15 per gebruiker per maand voor de ‘Blossom’ editie tot $79 voor ‘Forest’.

 

Conclusie: Bij het kiezen van een CRM-pakket is het belangrijk om te overwegen wat jouw organisatie nodig heeft. Wil je een eenvoudig te gebruiken tool voor een kleiner team, dan zou HubSpot of Freshsales een goede keuze kunnen zijn. Heb je een uitgebreide oplossing nodig die integreert met andere zakelijke tools, dan zou Salesforce of Microsoft Dynamics 365 wellicht beter passen.

Let wel: prijzen en functies kunnen veranderen, dus het is altijd een goed idee om de officiële websites van deze CRM-aanbieders te raadplegen voordat je een beslissing neemt.

Ook interessant?

Freelance ecommerce manager

Ik coördineer content en development teams, implementeer marketing automation tools en optimaliseer de gebruikerservaring over alle digitale touchpoints.

Freelance CRM manager

De waarde van effectief CRM-beheer is enorm. Ik help je met structureren, segmenteren en automatiseren. Met als resultaat een effectieve standaard.

Freelance Growth Hacker

Ik faciliteer snelle groei voor bedrijven, producten of diensten. In de dynamische (startup)omgeving ben ik gericht op het behalen van snelle resultaten met beperkte middelen, gebruikmakend van creatieve en kostenefficiënte marketingmethoden.

Training & Workshops

Breng je team up-to-date met de nieuwste inzichten, tools en strategieën in B2B automatisering, AI, CRM, of Online marketing.

Een training op maat voor jou organisatie.

mijn diensten

Freelance diensten

Flexibel inzetbaar met een helder plan gericht op resultaat.