Ik help je verder als

ecommerce manager

Mijn toegevoegd waarde als Freelance ecommerce manager

Hallo! Ik ben Joost Harmsma, een enthousiaste e-commerce manager met meer dan 15 jaar ervaring in het versterken van online platformen en het stimuleren van digitale groei. 

Met mijn uitgebreide kennis van platformen als Shopify Plus, Magento en WooCommerce, en een rijke ervaring aan zowel de bureau- als de klantzijde, breng ik een waardevolle mix van inzichten en succesvolle praktijkvoorbeelden mee naar jouw bedrijf.

In de rol van jouw e-commerce manager neem ik het roer in handen voor de online verkoopstrategie, productbeheer, marketinginitiatieven en data-analyse, om zo een vlotte en winstgevende digitale ervaring voor jouw klanten te realiseren. 

Ik coördineer content en development teams, implementeer marketing automation tools en optimaliseer de gebruikerservaring over alle digitale touchpoints.

technology

Ik hou ervan om de grenzen van wat mogelijk is te verleggen, en dat is waar AI-software in het spel komt. Naast mijn diepgaande kennis van e-commerce platformen zoals Magento, WooCommerce, en Shopify (Plus), gebruik ik AI om onze marketing en sales een slimme boost te geven.

marketing

Marketing is voor mij de kunst van het leggen van authentieke verbindingen met de doelgroep. 

Ik pas tactieken zoals SEO, e-mailmarketing, en social media toe om jouw merk op een effectieve manier online te positioneren. En dat in combinatie met slimme AI tools die zorgen dat je organisatie 10x effectiever en efficienter wordt. 

Hierdoor vergroot ik niet alleen de zichtbaarheid, maar stimuleer ik ook de interactie en conversies, waardoor we samen succes kunnen behalen.

AI Content Creation

AI en content creatie brengen een revolutie teweeg in hoe we met merken communiceren. Met behulp van slimme algoritmes produceren we content die perfect resoneert met jouw doelgroep. Of het nu gaat om persoonlijke aanbevelingen of het automatisch genereren van teksten, AI tilt jouw contentstrategie naar een hoger niveau, wat resulteert in maximale betrokkenheid en conversie.

SEO

SEO is onmisbaar als je online wilt slagen. Het gaat verder dan alleen maar de juiste trefwoorden gebruiken; denk ook aan technische optimalisatie, hoogwaardige content en solide backlinks. Door je website te finetunen, verbeter je niet alleen de zichtbaarheid, maar trek je ook meer bezoekers aan en verhoog je de conversies. Maak het je klanten gemakkelijk om je te vinden, zet in op SEO!

Affiliate Management

B2B affiliate management speelt een sleutelrol in het versterken van je merkbekendheid en het creëren van leads, dit alles door strategische samenwerkingen aan te gaan met partners die jouw producten of diensten aanbevelen in ruil voor een commissie. Hier draait het om het zorgvuldig selecteren van de juiste partners, het vaststellen van heldere voorwaarden en het constant streven naar verbetering. Dit resulteert in een situatie waar beide partijen profiteren, met een groter bereik voor jou en aangewakkerde groei dankzij deze doordachte partnerships.

 

Email Marketing

Met e-mailmarketing heb je een directe lijn naar je doelgroep. Of het nu gaat om nieuwsbrieven of speciale aanbiedingen, je bouwt er solide klantrelaties mee op. Sterke e-mailcampagnes boosten niet alleen de betrokkenheid, maar ook de conversies. En met gedraganalyses kun je je strategie continu aanscherpen. Kortom, een krachtig instrument om jouw boodschap rechtstreeks bij je publiek te krijgen.

Hoe ben ik als collega?

Joost and I have been working together since he started at Joolz. We have worked closely in numerous projects. He is a key player in making the technical projects “human”. His social skills, make it a lot of fun to work with him, and he can drive projects to a successful finish. He is very strong in seeing commercial opportunities, and translating them into technical output and actually building it. With his strong analytical skills, he is able to see opportunities that lie within the business, and not only think of solutions to maximize the opportunities, but actually also executing it. He is really hands-on, and with sometimes minimal resources, finds his way to fix / realize it. With his patience and clear communication he is able to explain complex projects on both sides, towards the commercial stakeholders and towards the technical parties. He is a real team player with a great sense of humour, very dedicated, loyal and you can always count on him.
Ecommerce manager voor Joolz.com
S.Brouwer
Product Manager Joolz (2017)
Tijdens mijn afstudeerstage bij de Online Marketing afdeling van Joolz heb ik veel mogen leren van Joost. Als e-commerce professional wist Joost me steeds nieuwsgieriger te maken naar het optimaliseren van de webshops en het gebruiken van nieuwe tools. Tijdens het schrijven van mijn scriptie naar het succesvol inzetten van marketing automation heeft hij mij op een fijne manier begeleid, met o.a. het opzetten van automations in ActiveCampaign, SEO en personaliseren van nieuwsbrieven. Tijdens mijn periode bij Joolz heb ik goed kunnen samenwerken met Joost en stond hij altijd open voor brainstormsessies over nieuwe trends en ontwikkelingen!
Ecommerce manager voor Joolz.com
S.Laan
Marketing JOOLZ
Joost is gedreven professional en een erg fijne collega om mee samen te werken. Op zijn vakgebied is Joost zeer kundig en kan dit ook op de juiste manier vertalen in de business. Kenmerken die Joost typeren, professional, sociaal, communicatief, humor.
Ecommerce manager voor Joolz.com
Jp Vaalburg
Controller
Joost is a serious partner and ensure that the services are properly wound up. Thereby Joost is very well informed and know the last techniques for a good result.
E.Schalker
Ondernemer / eigenaar

Strategy

We maken een plan en beschrijven hoe we de doelen gaan behalen. 

social Media strategy

Met een weloverwogen Social Media Strategie zet ik jouw merk of organisatie stevig neer op kanalen als Facebook, Instagram en LinkedIn. Ik zorg voor content die ertoe doet, ga de interactie aan met je doelgroep en duik in de resultaten om alles te optimaliseren. Zo boost ik niet alleen je merkbekendheid en bouw ik relaties op, maar zorg ik er ook voor dat we jouw bedrijfsdoelen op een doeltreffende en inzichtelijke manier bereiken.

platform strategy

In mijn benadering van platformstrategie staat het vormen van digitale ecosystemen centraal, met als doel vraag en aanbod op een slimme manier aan elkaar te koppelen. Ik faciliteer interacties tussen verschillende gebruikersgroepen, zoals klanten en partners, waardoor het platform voor iedereen meerwaarde krijgt. Hiermee maak ik optimaal gebruik van netwerkeffecten, waarbij het platform alleen maar waardevoller wordt naarmate er meer gebruikers bijkomen. Mijn focus ligt hierbij op geavanceerde technologie, actieve betrokkenheid en constante innovatie.

digital audit

Met een Digitale Audit duik ik diep in alle digitale activiteiten van jouw organisatie. Ik breng de sterke punten, zwakke plekken en kansen in kaart als het gaat om je online zichtbaarheid. Hierbij neem ik alles mee: van je website en hoe die presteert in zoekmachines, tot aan je activiteiten op social media en de resultaten van je e-mailmarketing. Met deze waardevolle inzichten help ik je om je strategieën fijner af te stemmen, je investeringen slimmer te richten en uiteindelijk een sterker digitaal rendement te realiseren.

Markt analyse

Bij een marktanalyse voer ik een grondig onderzoek uit naar alle ins en outs van een specifieke markt of industrie, waarbij ik kijk naar de dynamiek, de laatste trends en wat de concurrentie doet. Mijn doel? Compleet begrijpen wat de behoeften en voorkeuren zijn van de doelgroep, wat concurrenten uitspoken, en welke kansen en risico’s er liggen. Met al deze waardevolle inzichten op zak help ik bedrijven om hun strategieën aan te scherpen, risico’s tot een minimum te beperken en groeimogelijkheden ten volle te benutten.

Mijn doelgroep

Start-ups en MKB met een online focus

>1Miljoen omzet

Voorbeelden

Een start-up in de gezondheidssector wil hun online verkopen vergroten. Ze zoeken expertise in het optimaliseren van hun webshop en het implementeren van een robuuste e-commerce strategie. 

Goederenverkopers

Kleine en middel grote ondernemers die unieke producten aanbieden en hun online aanwezigheid willen versterken om een breder publiek te bereiken.

Duurzame merken

Merken die zich richten op duurzaamheid en op zoek zijn naar strategieën om hun ecologische voetafdruk te verkleinen terwijl ze hun online verkoop verhogen.

Mode- en lifestyle

Nieuwe ondernemingen in de mode- en lifestyle industrie die hun merk willen opbouwen en een sterke online verkoopinfrastructuur nodig hebben.

High-tech winkels

Online winkels die de nieuwste technologieën verkopen en behoefte hebben aan een e-commerce manager die helpt bij het navigeren door snel veranderende trends en productlanceringen.

De meest gestelde vragen

ecommerce manager gezocht?

Door SEO, content marketing en gerichte advertentiecampagnes kan ik jullie online zichtbaarheid vergroten en meer gekwalificeerd verkeer naar de webshop leiden.

Meestal zien we binnen enkele maanden verbetering, maar het is een voortdurend proces van testen, meten en optimaliseren voor de beste resultaten.

Door het gebruikersgemak van de webshop te verbeteren, A/B-testen uit te voeren en de customer journey te optimaliseren, kunnen we de conversieratio’s verhogen

Jazeker, door data-analyse kunnen we klantsegmenten creëren voor meer gepersonaliseerde marketinginspanningen.

Met een unieke branding, doeltreffende marketingstrategie en constante innovatie kunnen we jullie merk onderscheiden en de concurrentie voorblijven.