Marketing Automation Strategie voor B2B

1. Introductie:

Bij B2B-marketing draait het om het bouwen van betekenisvolle relaties met potentiële klanten. Door tools zoals Zapier, Klaviyo en BIGin CRM te integreren, kan je marketingprocessen automatiseren, efficiëntie verhogen en een persoonlijkere benadering garanderen.

Een voorbeeld uit de praktijk.


2. Tools:


 • Zapier: Een online automatiseringshulpmiddel dat verschillende apps verbindt en workflows creëert zonder dat programmeren nodig is.
 • Klaviyo: Een krachtig e-mailmarketingplatform dat segmentatie en targeting mogelijk maakt voor gepersonaliseerde berichtgeving.
 • BIGIN CRM: Een eenvoudig CRM-systeem voor kleine bedrijven dat helpt bij het beheren van contacten, verkopen en klantrelaties.

3. Voorbeeld Flows:


A. Lead Capture & Segmentatie Flow:

 1. Trigger: Een potentiële klant vult een contactformulier in op de website.
 2. Actie met Zapier: De contactgegevens worden automatisch naar Klaviyo en BIGin CRM gestuurd.
 3. Actie met Klaviyo: De lead wordt gesegmenteerd op basis van de verstrekte informatie.
 4. Actie met BIGin CRM: De lead wordt opgeslagen en geanalyseerd voor verdere opvolgingsacties.

B. Onboarding Flow na Eerste Aankoop of Inschrijving:

 1. Trigger: Een lead maakt zijn eerste aankoop of schrijft zich in voor een webinar.
 2. Actie met Klaviyo: Start een e-mailreeks om de klant welkom te heten en verdere stappen voor te stellen.
 3. Actie met Zapier: Registreer deze activiteit in BIGin CRM en voeg de klant toe aan een specifieke verkooplijst voor opvolging.

C. Heractiveringsflow voor Inactieve Klanten:

 1. Trigger: Een klant heeft al 6 maanden niets gekocht of geen enkele e-mail geopend.
 2. Actie met Klaviyo: Stuur een gepersonaliseerde e-mail met een speciale aanbieding of een update over nieuwe producten/diensten.
 3. Actie met Zapier: Update de klantstatus in BIGin CRM.
 4. Actie met BIGin CRM: Stel een taak in voor de verkoopafdeling om de klant persoonlijk te bereiken en heractiveringspogingen te bespreken.

4. Voordelen:

 • Gecentraliseerde Data: Met BIGin CRM als centraal punt voor klantgegevens, is er één waarheidsbron voor alle klantinformatie, wat leidt tot consistentere communicatie.
 • Efficiëntie: Automatisering met Zapier en Klaviyo bespaart tijd en verhoogt reactiesnelheden.
 • Gepersonaliseerde Communicatie: Klaviyo’s segmentatie gecombineerd met BIGin CRM’s klantinzichten stelt teams in staat om gerichte berichten te sturen.
 • Verbeterde Klantrelaties: BIGin CRM biedt tools om klantrelaties te verdiepen en heractiveringspogingen te coördineren.

Conclusie:

Het integreren van Zapier, Klaviyo en BIGin CRM in een B2B marketingstrategie helpt  jou marketinginspanningen te maximaliseren, klantrelaties te verdiepen en een aanzienlijke ROI te realiseren.

Ook interessant?

Freelance ecommerce manager

Ik coördineer content en development teams, implementeer marketing automation tools en optimaliseer de gebruikerservaring over alle digitale touchpoints.

Freelance CRM manager

De waarde van effectief CRM-beheer is enorm. Ik help je met structureren, segmenteren en automatiseren. Met als resultaat een effectieve standaard.

Freelance Growth Hacker

Ik faciliteer snelle groei voor bedrijven, producten of diensten. In de dynamische (startup)omgeving ben ik gericht op het behalen van snelle resultaten met beperkte middelen, gebruikmakend van creatieve en kostenefficiënte marketingmethoden.

Training & Workshops

Breng je team up-to-date met de nieuwste inzichten, tools en strategieën in B2B automatisering, AI, CRM, of Online marketing.

Een training op maat voor jou organisatie.

mijn diensten

Freelance diensten

Flexibel inzetbaar met een helder plan gericht op resultaat.